كود المنتج

A40102

اسم المنتج

Temel Erkek Hemşirelik Eğitim Mankeni

وصف المنتج

İÇİNDEKİLER

  1. Mankenin Genel Açıklaması ve Kullanımı
  2. Montaj
    • İçerideki Organların ve Genital Parçanın Çıkarılması
    • Birleştirme
    • Başın Birleştirilmesi
    • Kolların Birleştirilmesi
    • Kalçaların Bağlanması
    • Alt Bacakların Birleştirilmesi
    • Torasik ve Abdominal Boşluklardaki Organların Yerleştirilmesi
    • Genital Parçanın Yerleştirilmesi
    • İç Organların Yerleştirilmesi
    • Abdominal Kılıfın Yerleştirilmesi
  3. Temizleme ve Saklama Şartları

EĞİTİM MANKENİNİN KULLANIM ALANLARI

Temel Hasta Bakımı

  1. Hastayı kaldırma, taşıma ve hareket ettirme
  2. Yatakta hasta bakımı
  3. Hastayı hareket ettirme
  4. Hastanın yıkanması (genital bakım)
  5. العناية بالفم وتنظيفه
  6. Burun bakım ve temizliği

Tıbbi Bakım

  1. Önleyici Teknikler
    • Yatak yaralarının önlenmesi (dekübitus)
    • Kas tutulmalarının önlenmesi
    • Zatürreenin önlenmesi
    • Kan pıhtılaşmasının önlenmesi (Tromboz)
    • Pamukçuk ve parotitin önlenmesi
  2. Fizyoterapi
    • Soluma terapisi
    • Oksijen soluma
  3. Resüssitasyon
    • Ağızdan buruna
    • Ağızdan ağıza
    • Diğer yöntemler
  4. Sargılar
  5. Yıkama ve lavajlar
    • Gastrik (mide) lavaj
    • Bağırsak lavajı
    • Mesanenin yıkanması
    • Vajinanın yıkanması
  6. Lavmanlar
  7. Kateterizasyonlar
    • Erkek kateterizasyonu
    • Kadın kateterizasyonu
  8. Enjeksiyon ve enfüzyonlar
    • Derialtı enjeksiyonlar
    • Kasiçi enjeksiyonlar
    • Derialtı enfüzyonlar

1. MANKENİN GENEL AÇIKLAMASI VE KULLANIMI

Hemşire eğitim mankeni, özellikle eğitimdeki hemşireler için, bir eğitim modeli olarak geliştirilmiştir. Hem ilkyardım ve acil durumları hem de standart hemşirelik uygulamalarını içeren çok çeşitli egzersizler bulunmakta. Manken insan vücudunun normal pozisyon ve hareketlerini mümkün olduğunca gerçekçi olarak canlandırmak üzere tasarlanmıştır.

Manken PVC plastikten yapılmıştır ve eklemler, gövdedeki ve gövdeyle baş arasındaki hareketli bağlantılar için dikkatle seçilmiş, yüksek dayanıklılıkta paslanmaz metalik cıvatalar kullanılmıştır. Bu, mankenin kolayca temizlenmesini ve herhangi bir hasara karşı son derece dayanıklı olmasını sağlar.

Manken, hasta insanların hareketlerine fazlasıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Manken, özel destekler olmadan yatakta oturabilir. Bütün uzuvları normal insan hareketlerine uygun yönlerde hareket ettirilebilir. Çene ve baş da doğal olarak hareket eder.

Mankenin üretimindeki PVC malzemesinin dikkatli seçimi sayesinde en elverişsiz kullanımda bile hasar görmesi neredeyse imkansızdır.

Mankenin el ve ayakları temizleme tekniklerinin doğal bir biçimde uygulanabilmesi için yumuşak plastikten ve parmakları ayrı olacak şekilde imal edilmiştir. Kafa derisi de yumuşak plastiktir ancak doğal durumu daha iyi canlandırmak için sert plastikten bir kafatasını kapsar.

Manken alışılmış iç organlara da sahiptir, böylece temel bakım prosedürlerinin yanı sıra geniş çapta ek tedavi uygulamaları da kullanılabilir.

Manken yaklaşık 170 cm boyunda ve 12 kg ağırlığındadır.

Mankenin gövdesi ayrılabilir iki kısımdan oluşmaktadır: kalp, akciğerler ve mideyi içeren bir üst kısım ile dış cinsel organları, karın altı organlarını ve bağırsak ile mesaneyi içeren pelvisi ve iç cinsel organları içeren alt kısım.

Gövde parçaları bel kısmından gövdenin parçalarından birini değiştirmeniz gerekmedikçe gevşetilmemesi gereken hareket ettirilebilir bir cıvata yardımıyla birleştirilmiştir.

Eşleştirilmiş üst ve alt ekstremitelerde elle kolayca ayarlanabilen cıvatalarla gövdeye eklenmiş olup, kolayca çıkarılabilir. Kol ve ön kol ile kalça ve alt bacak benzer eklemlerle bağlanmıştır.

Baş da benzer şekilde gövdeye sabitlenmiştir. Hem alt hem de üst çenede çıkarılıp takılabilen kısmi takma dişler bulunuyor.

Her manken değiştirilebilir kadın ve erkek genital parçalarına sahiptir.

Mankenin kollarında, kalçalarında ve uyluklarında enfeksiyon pedleri bulunur.

Bağırsakların parçası rektum, idrar yolu ve mesane, yutak ve mide saat yönünde çevrildiğinde açılan özel olarak tasarlanmış cıvatalarla bağlanmıştır. Cıvatalar oldukça güvenlidir ve kolayca birleştirilebilir. İç organlar aşağıdaki kapasitelerdedir:

  • Bağırsak yaklaşık 600 ml
  • Mesane yaklaşık 120 ml
  • Mide yaklaşık 180 ml
  • Akciğer yaklaşık 900 ml

2. MONTAJ

Nakliye kolaylığı için hemşire eğitim mankeni parçalara ayrılmış ve dayanıklı bir oluklu kutu içinde paketlenmiştir. Aşağıdaki talimatlar dikkatlice izlenirse manken kolayca monte edilir. Hiçbir alet gerekmez.

Mankenin tüm parçaları paketinden çıkarılmalıdır. Dişi parça mankenin içindeki yerindedir. Manken gövdesinin iki parçası iç organları içerir. Bunlar uzuvların takılmasını kolaylaştırmak için ilk etapta çıkarılmalıdır.

  1. İçerideki Organların ve Genital Parçanın Çıkarılması: Gövdeyi sırtüstü koyun. Göğüs kapağını açın ve sonra kalp, mide ve akciğeri çıkarın. Karın kapağını açarak mesane, bağırsakların bir kısmını ve iç genital organları açığa çıkarın. Mesane sola çevirerek gevşetilebilen bir cıvatayla idrar yoluna bağlıdır. Sonra rahim ve yumurtalıkları kenara iterek alt bağırsak ve rektumu bağlayan cıvatayı saat yönünün tersine çevirerek açın. Bağırsağın bu bölümünü çıkardıktan sonra, dişi genital parçasının bağları açılmalıdır. Sakral kemiğin ortasında i.’ de bulunan bir vida ucunun üzerindeki elastik bandı açığa çıkarmak için vajina ve rektumu kenara itin. Bu cıvata kayışı vida ucundan kaldırarak serbest bırakılır. Daha kısa bir kayış genital parçayı kasık kemiği ve gövdenin bir parçasına bağlıyor. İkinci kayışı serbest bıraktıktan sonra genital parça çıkarılabilir. İdrar yolu, vajina, rahim, yumurtalıklar ve rektum da çıkarılabilir.
  2. Birleştirme: Bütün cıvata ve somunlar mankenin üzerindeki yerlerindedir. Model birleştirilirken, cıvatalar çıkarılmalı ve hataları önlemek için birleştirdikten sonra takılmalıdır.
  3. Başın Birleştirilmesi: Kafayı takmak için boyun bölümündeki cıvata çıkarılmalıdır. Bunu yaparken yemek borusu ve soluk borusunun gövdeye uygun kanaldan yönlendirildiğine dikkat edin. Boyun derisi, gövdenin boyun bölümüne çekilmiş olmalıdır. Baş yerine itilerek sokulmalıdır.
  4. Kolların Birleştirilmesi: İki kolun üzerindeki somunu ve contayı çıkarın. Cıvataları eklem yuvalarına sokun; contaları yerleştirin sonra da somunları yerleştirip sıkın.
  5. Kalçaların Bağlanması: Sağ ve sol uyluğu uygun pozisyonda uzatın ve somunla contayı her iki bilyeli mafsaldaki cıvatalardan çıkarın. Sonra iki uyluğu da yerleştirin ki cıvata yuvadaki delikten geçsin. Contaları yerine koyun, sonra da somunları yerleştirip sıkın.
  6. Alt Bacakların Birleştirilmesi: Cıvataları conta ve somunları çıkardıktan sonra diz eklemlerinden alın. Bacakların pozisyonunu ayarlayın, böylece diz eklemi delikleri denk gelsin. Cıvataları deliklere sokun, sonra contaları yerleştirip somunları sıkın.
  7. Torasik ve Abdominal Boşluklardaki Organların Yerleştirilmesi: İlk önce akciğerler eklenir. Torasik boşluktan çıkan soluk ve yemek borusunu tek elle kavrayın ve yukarı kaldırın. Yemek ve soluk borusunun akciğerlerin üstünde kalması için diğer elinizle de sıkıştırılmış akciğeri göğüs kafesinin içine itin. Sonra ana bronşları (şeffaf bir plastik tüp) bir yağla spreyleyin ve şeffaf tüpün tamamı akciğerin içine girene kadar akciğer ağzından içeri itin. Daha sonra mideyi uygun konumuna yerleştirin ve sağlanan cıvatayı kullanarak yemek borusuna sımsıkı tutturun. Kalbi yerleştirin ve en sonunda yumuşak göğüs kapağını yerine koyun.
  8. Genital Parçanın Yerleştirilmesi: Genital parçaların her birinin yerlerine bağlanmasını sağlayan üzerinde kısa altında uzun bir kayış bulunur. Genital parçayı pelvisin girişine yerleştirip yerine itin. Kısa kayışı genital organların üstü yerine oturana kadar kasık yuvasında hareket ettirin. Vücut boşluğunun içindeki yuvanın yukarısında bulunan vida ucuna kayışı bağlayın. Sonra genital parçanın alt kısmını yerine oturana kadar dışarıdan ağıza doğru itin. Son olarak, uzun kayışı modelin içine çekin ve abdominal boşluktaki sakral kemiğin ortasında bulunan vida ucuna bağlayın.
  9. İç Organların Yerleştirilmesi: Alt bağırsağı cıvatasını (genital parçaya sabitlenmiş) rektuma yerleştirerek yerine koyun. Cıvataları yerine koyun ve sıkın. Mesaneyi idrar yoluna vidalayarak yerleştirin.
  10. Karın Kapağının Yerleştirilmesi: Karın kapağı artık yerine konabilir.

Hemşire eğitim mankeni kullanıma hazırdır.

3. TEMİZLEME VE SAKLAMA ŞARTLARI

Hemşire eğitim mankeni, temizlik ve bakım işlemlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Düzenli temizlik ve bakım mankenin kullanım ömrünü uzatacaktır.

Mankenin tüm parçaları plastikten imal edilmiştir, yani tüm yüzeyler su ve gerekirse hafif sabun solüsyonuyla temizlenebilir. Sabun kullandıktan sonra manken temiz su ile iyice durulanmalıdır. Tüm parçaların silinerek kurulandığına ve sonrasında havada kurumaya bırakılmış olduğuna emin olun. Sonra manken yeniden monte edilebilir.

Manken yeniden birleştirilirken, tüm eklem ve plastik yüzeylerin birbirine sürtündüğü bölgelere kayganlaştırıcı sprey uygulanması önerilir. Aynı spreyin hafifçe uygulanması burun ve boğazın iç yüzeylerini korumak için de önerilir.

Dahili kapakçıklara düzenli aralıklarla vazelin uygulayın. Mesane kaldırıldığında kauçuktan yapılmış bir vana göreceksiniz; bu kısma vazelin sürülmelidir. Anüs ve rektumdaki kapakçıklara da periyodik olarak vazelin uygulanmalıdır.

Manken üzerinde ara sıra oluşan küçük kirler temizlik amaçlı alkol yardımıyla temizlenebilir.

Manken üzerindeki işaretler bir kalem ile yapılmalıdır. Tükenmez kalem mürekkebi çıkarılamaz. Mankenle yapılan uygulamalarda sadece su kullanılmalıdır. Diğer sıvılar plastiğe zarar verebilir. Herhangi bir farklı malzeme kullanımından kaçının.

Her uygulama sonrası tüm sıvı kalıntıları uzaklaştırılmalıdır. Su tahliyesi için kafada (alt taraf), akciğerlerde, bağırsak ve mesanede açıklıklar mevcuttur; böylece bu organlar uygun biçimde kurutulabilir. Mide, yemek borusu sonundaki nispeten geniş açıklıktan boşaltılabilir.

Zaman zaman eklemlerdeki cıvatalarda yağlama spreyi kullanmak uygun yağlanmayı sağlar. Mankenin belirli kısımlarının bakımı için özel prosedürler, uygun egzersizlerle birliktedir.

EĞİTİM MANKENİNİN KULLANIM ALANLARI

Hemşire eğitim mankenine uygun egzersizler listelenmiştir.

Temel Hasta Bakımı

Ciddi rahatsızlığı olan ya da yardıma muhtaç hasta için hemşirenin günlük vücut bakımı yapması gerekir. Hemşire eğitim mankeni hızlı ve eksiksiz vücut bakım prosedürleri egzersizi için kullanılabilir. Buna ek olarak, hemşirenin hastayı kaldırması, taşıması ve yatağa koyması gibi işlemleri kolaylaştıran uygulamalar için kullanılabilir.

  1. Hastayı Kaldırma, Taşıma ve Hareket Ettirme: Hasta taşıma sırasında fiziksel zorlanmayı önlemek için hemşirelerin uygun hasta idare tekniklerini öğrenmeleri gerekir. Bu tür teknikler eğitim mankeniyle çalışılabilir. Tüm hastayı hareket ettirme ve yataktan kaldırma işlemleri uygulanabilir. Ayrıca, hasta taşıma ve hastayı farklı pozisyonlarda hareket ettirme prosedürleri de öğrenilebilir. Manken herhangi bir destek olmadan oturma pozisyonunda durabileceği için hastanın sandalyeden kalkmasına ya da yatakta oturmasına yardım etme durumları da çalışılabilir. Hastanın uzanmasına yardım etmeye dair bazı özel tekniklerin çalışılması da mümkündür. Yaralı kol veya bacaklarla ilgilenmek hastanın konforu ve uzuv yaralanmalarını önlemek için bazı özel teknikler gerektirir. Bu tür bakım yöntemleri de gösterilebilir ve uygulanabilir.
  2. Yatakta Hasta Bakımı: Hastanın giyinmesine ve soyunmasına yardım etmenin yanı sıra yatağına geçmesine, pozisyon değiştirmesine yardım etmeyi de içeren tüm teknikler eğitim mankeni ile çalışılabilir.
  3. Hastayı Hareket Ettirme: Hasta taşıma konusundaki tüm teknikler eğitim mankeniyle gösterilebilir.
  4. Hastanın Yıkanması (Erkek ve Dişi Genital Bakımı): Yatalak hastaya banyo yaptırmakla ilgili tüm işlemler çalışılabilir. Değiştirilebilir erkek ve dişi genital parçası hem erkek hem de kadınlar için genital bakımın uygulanabilmesini sağlar.
  5. Ağız Bakım ve Temizliği: Ağız ve diş temizliği gösterilebilir. Manken üst ve alt kısmi takma dişleri içerdiği için takma dişlerin bakımı da gösterilebilir.
  6. Burun Bakım ve Temizliği: Gırtlak ve burun boşluğuyla burun delikleri arasındaki bağlantı normal temizlik işlemlerini yakından takip etmeyi mümkün kılar.

Yukarıdaki işlemlerin her birinden (özellikle su kullanılanlardan) sonra manken hafif sabun solüsyonu ile temizlenmeli ve temiz su ile durulanmalıdır. Tüm parçalar silinerek kurulanmalı ve sonrasında havada kurumaya bırakılmalı. Mankenin kullanılan tüm parçaları tamamen kuru olduğundan emin olmak için çıkarılmalıdır. Yeniden birleştirmeden önce birbirine sürtünen tüm parçalara yağlama spreyi uygulanmalıdır.

Tıbbi Bakım

  1. Önleyici Teknikler: Hemşire eğitim mankeni ile çalışmak hemşirelik öğrencisini geniş çapta önleyici teknikler uygulamaya hazırlayacaktır.
    • Yatak Yaralarının Önlenmesi (Dekübitus): Yatalak hastalarda vücudun sırt ve bacak dokuları üzerindeki ağırlığı sonunda cilt ülserlerinin (dekübitus) oluşmasına yol açabilir. Dekübitusu önlemek için alınan önlemler hemşirelik mankeniyle gösterilebilir. Hastayı farklı pozisyonlarda hareket ettirme (eğimli, sırtüstü, yan vb.) gösterilebilir. En kullanışlı hasta hareket ettirme ve hastayı döndürme yöntemleri de gösterilebilir. Cilt temizliği ve hastaya masaj yapmak gibi cilt bakım çalışmaları gösterilebilir. Sadece temiz su kullanılması (alkol veya diğer sıvılardan kaçınılması) gerektiğini aklınızda tutun. Sadece talk pudrası (herhangi bir ilaçlı pudra kullanmaktan kaçının) kullanılmalıdır.
    • Kas Kramplarının Önlenmesi: Çeşitli önleyici tedbirler gösterilebilir. Kalça ve diz eklemleri 180 derece genişletilebilir; Bu diz dönmesiyle burkulmaya alternatif olabilir. Sırtüstü pozisyonda omuz eklemine 30’dan 90 dereceye kadar kaçırma hareketi yaptırılabilir. Tam genişletme ve dirsek ekleminin 90 derece esnemesini göstermekte mümkündür. Bir bacak spazmının tedavisinde ayağın iç ve dış rotasyonu gösterilebilir. Ayrıca şiddetli ayak kasılması için tedavi yöntemi de gösterilebilir.
    • Zatürreenin Önlenmesi: Zatürree önlenebilir tehlikeli bir komplikasyondur. Daha önce de belirtildiği gibi, hastayı döndürme ve hastaya masaj yapma eğitim mankeniyle gösterilebilir. Masaj için (alkol veya benzeri sıvılar değil) sadece temiz su kullanılmalıdır.
    • Kan Pıhtılaşmasının (Tromboz) Önlenmesi: Bacaklar kan pıhtılaşmasına karşı özellikle hassastır. Anti-tromboz çorabı giydirme veya bacakları elastik bandaj ile sarma eğitim mankeniyle çalışılabilir.
    • Pamukçuk ve Parotitin Önlemesi: Ağız bakımıyla ilgili en önemli teknikler eğitim mankeniyle çalışılabilir. Bu tür tüm işlemler için asla ilaç kullanılmamalı, yalnızca su kullanılmalıdır. Eğitim mankeniyle hem alt hem de üst çenede bu tür protezlerin bakımının da gösterilebilmesi için çıkarılabilir takma dişe sahiptir.
  2. Fizyoterapi: Isı terapisi tekniklerini gösterirken manken 25 °C üzerinde sıcaklığa maruz bırakılmamalıdır. Ancak, kuru soğuk uygulamalar için hiçbir sınır yoktur. Yukarıdaki egzersizlerden herhangi biri için su kullandıktan sonra manken temizlenmeli ve tamamen kurutulmalıdır.
    • Soluma Terapisi: Soluma Terapisi ve aerosoller, buhar cihazları ve nemlendiriciler gibi çeşitli aletlerin kullanımı gösterilebilir. Hastanın uygun konumlandırılması, araçların uygun kurulumu ve doğru yüz maskesi ve ağız parçalarının uygulanması gibi tüm işlemler eğitim mankeni ile gösterilebilir. Çeşitli aletlerin kullanımı aletler açılmadan gösterilmelidir.
    • Oksijen Soluma: Eğitim mankeni birkaç oksijen yönetimi yöntemini göstermek için kullanılabilir. Örneğin, bir oksijen maskesi, nazal kateter veya bir oksijen çadırı veya odası kullanım teknikleri öğrenilebilir.
  3. Resüsitasyon: Eğitim mankeni birçok resüsitasyon tekniğini uygulamak için mükemmel bir araçtır.
    • Ağızdan Buruna: Ağızdan buruna resüsitasyon için hastanın hazırlanması konusunda mankenle alıştırma yapılabilir (hastayı konumlandırma, hava geçişlerinin temizlenmesi ve diş protezlerinin çıkarılması). Ağızdan buruna resüsitasyon tekniği mankenle gösterilebilir, hatta teknik düzgün uygulanırsa akciğerlerin genişlemesi bile gözlemlenebilir. Bu uygulama için mide yemek borusuna bağlı ve akciğerin su tahliye açıklığı kapatılmış olmalıdır. Resüsitasyon teknikleri uygulandıktan sonra manken deri dezenfektanı ile temizlenmelidir.
    • فم لفم: Ağızdan ağıza solunum teknikleri de yukarıdakilerle aynıdır. Solunum için tüpün yerleştirilmesi de gösterilebilir.
    • Diğer Yöntemler: Trakeostomi bakımı da gösterilebilir. Trakeal kateterin yerleştirilmesinin yanı sıra soluk borusunun emme tahliyesini göstermekte mümkündür. Bu uygulamalara başlamadan önce tüm sondalar, kateterler ve kanüller yağlama spreyi ile hafifçe yağlanmalıdır.
  4. Sargılar: Manken, vücudun tüm parçaları üzerinde çok çeşitli bandajlama teknikleri öğretmek için kullanılabilir. Manken uzvu kesilmiş hastada doğru bandajlama tekniklerinin öğretilmesi için bir amputasyon güdüğü eklentisine sahiptir. Alçı veya çinko tutkal gibi maddeler modelde kullanılmamalıdır. Alçı kalıntıları temizlik amaçlı alkol yardımıyla kolayca temizlenebilir.
  5. Yıkama ve Lavajlar: Mankenle yapılan vücut sıcaklığında yıkama (ilaçlı veya ilaçlar olmadan) egzersizleri yalnızca su kullanarak uygulanmalıdır.
    • Gastrik (Mide) Lavaj: Gastrik lavaj uygulamak için tek kullanımlık plastik mide tüpü kullanın. Yerleştirmeden önce uygun kayganlığı sağlamak için tüpe yağlama spreyi uygulanmalıdır. Mankenin boğaz ve ağzı da gerektiğinde spreylenebilir. Eğitim mankeni birkaç oksijen yönetimi yöntemini göstermek için kullanılabilir. Örneğin, bir oksijen maskesi, nazal kateter veya bir oksijen çadırı veya odası kullanım teknikleri öğrenilebilir.
    • Bağırsak Yıkama: Bu uygulama için tek kullanımlık bir plastik tüp kullanmalısınız. Bağırsak tüpü yerleştirilmeden önce vazelin ile yağlanması gerekir, böylece plastik rektum kapakçıklarından kolayca geçebilir. Mankeni yan yatırın ve bağırsakları doldurmak için gerekenden fazla sıvı kullanmayın (kapasite yaklaşık 600 ml). Yeterli sıvıyla, bağırsak tüpü sıvı kaybı olmadan çıkarılabilir ve değiştirilebilir. Sıvı anüsten dışarı aktığında ve bağırsak tüpü yerleştirilmemişken, kapakçığı vazelin enjeksiyonuyla (yaklaşık 2 ml) doldurmak için rektumdaki yumuşak tıkaç açılır. Toplam rektal kapakçık hacmi 5 ml’ dir.
    • Mesanenin Yıkanması: Mesanenin yıkanması için tek kullanımlık plastik kateter kullanılmalıdır. Kateter yerleştirmeden önce iyi bir kayganlık elde etmek ve kateterin mesane girişindeki plastik kapakçıktan geçişini kolaylaştırmak için yağlama spreyi ile hafifçe yağlanmalıdır. Mesane yaklaşık 120 ml kapasitededir. Bu egzersizler için idrar torbasının dolum açıklığı kapatılmalıdır. Lütfen plastikten yapılmış kateterin çok esnek olduğu ve mesanenin plastik kapakçığından kolayca geçemediği için bu uygulamalarda kullanılmaya uygun olmadığını aklınızda bulundurun. Tıbbi yağlayıcılar ve anestezikler modelin plastiğini kuruttuğu ve bu er geç modelin işleyişini etkileyeceği için kullanılmamalıdır. Bu egzersizi yaparken, erkek ya da kadın parçaları kullanılabilir. Hemen eklenti noktasının iç tarafında olan mesanedeki kapakçığa egzersiz öncesi ve sonrasında yağlayıcı sprey uygulanmalıdır.
    • Vajinanın Yıkanması: Kadın genital parçasına bağlı bir plastik tüp (yaklaşık 15 cm uzunluğunda) mankenin vajinasını temsil eder. Rahmi iç tarafındaki sonundan bağlar. Vajinanın açıklığı olmadığı için bir miktar sıvı bağlı olan dölyatağı borularına sızabilir. Vajina içinde kalan su ise her uygulama sonrasında genital parçanın vida bağlığından boşaltılmalıdır. Tüm bu işlemlerden sonra, mankeni ve tüm parçalarını birleştirmeden önce temizleyip kurulayın. Kullanılan organlardaki tüm sıvıyı temizleyin. Mesane ve bağırsağı doldurmak için kullanılan açıklık su tahliyesi için kullanılabilir. Son sıvı kalıntıları da sallayarak organdan uzaklaştırılabilir.
  6. Lavmanlar: Lavmanlar eğitim mankeni üzerinde uygulanabilir. Plastik bir kapakçık manken üzerindeki anal sfinkterı temsil eder. Bu kapakçık, bağırsak tüpü takıldığında veya bağırsak tüpünün anüsten çıkarılması sonrasında sıvının sızmasını engeller. Bağırsak, rektumun (kapasite 600 ml) iç sonuna bağlıdır. Tüm uygulamalar için 1200 ml su kullanın. Bu manken yan yatarken sıvı geri akışı olmaması için tavsiye edilir. Dolum önce vazelin ile yağlanması gereken tek kullanımlık sentetik bağırsak tüpleri lavmanlar için kullanılmalıdır. Egzersiz sonrası bağırsağı rektumdan sökün ve kalan tüm sıvıyı temizleyin. Tüm parçalar kurutulduktan sonra mankenin içine yerleştirilebilir. Pek çok türde bağırsak lavajı hemşire eğitim mankeniyle gösterilebilir. Retansiyon lavmanlarının uygulaması mümkündür. Egzersiz için (eklenen herhangi bir ilaç olmadan) yalnızca su kullanılmalıdır.
  7. Kateterizasyon: Her hemşire eğitim mankeni değiştirilebilir kadın ve erkek genital parçalarına sahiptir. Üretral kateterizasyon her iki cinsiyette de uygulanabilir. Gösterim başlamadan önce doldurma açıklığından (yaklaşık 120 ml kapasitede) bir şırınga ile mesaneye su doldurulabilir. Kateterizasyon için doldurma açıklığı kapatılmamalıdır. Kateter mankenin içine düzgünce yerleştirildiğinde ve mesaneden sıvı sızmadığında, mesane üzerinde hafif baskı uygulayarak akış başlatılabilir. Bunu yapmak için doldurma açıklığını parmağınızla kapatın ve mesaneye bastırın. Mankeni oturma pozisyonuna getirmek de su akışını başlatabilir.
    • Erkek için Kateterizasyon: Erkek organları yerlerine koyulduktan sonra erkek kateterizasyonu uygulanabilir.
    • Kadın için Kateterizasyon: Kadın genital parçası yerleştirildikten sonra kadın kateterizasyonu uygulanabilir. Bu egzersizlerden sonra genital parçalar ve mesaneyi mankenin içine yerleştirmeden önce tamamen temizleyip kurulayın.
  8. Enjeksiyon ve Enfüzyonlar: Hemşire eğitim mankeni hem enjeksiyon hem de infüzyon alıştırmalarının yapılabilmesi için tasarlanmıştır. Uyluk, üst kol ve kalçalardaki enjeksiyon pedleri bu egzersizler için gerekli alanı sağlar. Yalnızca su ya da damıtılmış su kullanılmalıdır.
    • Derialtı Enjeksiyonları: Derialtı enjeksiyon tekniği üst kol ve uyluklardaki enjeksiyon pedleri üzerinde uygulanabilir. Enjeksiyon bölgesinin uygun bakımı manken üzerinde gösterilebilir.
    • Kasiçi Enjeksiyonlar: Kasiçi enjeksiyon tekniği kalçalarda sağlanan iki pedi kullanarak uygulanabilir.
    • Derialtı Enfüzyonları: Derialtı enfüzyon tekniği gösterilebilir. Enjeksiyon pedinin kapasitesinin aşılmadığından emin olun (sıvı zaman zaman sıkılarak pedden uzaklaştırılabilir).

Enjeksiyon pedleri, emici bir yastığı kapsayan plastik bir kılıftan oluşur. Pedler temizlemek veya enjekte edilen sıvıları uzaklaştırmak için çıkarılabilir. Emici pedler, plastik kılıfın alt yüzeyindeki bir kesikten çıkarılabilir. (Köpük kauçuk parçanın şekli plastik kılıftaki doğru yerini gösterir.)

Bu işlemlerden sonra tüm enjeksiyon pedlerinin iyice temizlenmesi gerekir. Pedleri plastik kılıfından çıkarın ve ayrı ayrı kurulayın. Kılıflarına yerleştirmeden önce kayganlık sağlamak için biraz talk pudrası kullanılabilir.

Enjeksiyon işlemleri er geç pedleri yıpratacağı için değiştirilmeleri gerekecektir. Bahsedilen yedek pedler de mevcuttur.

أبعاد التعبئة

99x42x52 cm

مواد

PVC Plastik

أبعاد

الحجم الأصلي

ثقل

18 kg